maandag 1 september 2014

Classes Started!

Het is alweer een tijd geleden, maaaar eindelijk een nieuwe blog!

Alle amerikanen zijn er inmiddels. Ik had het even moeilijk om al die vrolijke families te zien maar daar was ik ook al weer snel overheen. De Freshmen van het hockeyteam hebben een aangepast schema gekregen zodat we de meeste trainingen mee kunnen doen, maar ook de andere freshmen leren kennen! 21 Augustus beginnen de New Student Days. 's ochtends heb ik gewoon training om 6.00 oef en aansluitend een pool workout. Het is aan de ene kant ook wel fijn om niet in de dorm te zijn. Het is enorm druk en de Amerikanen nemen van alles mee. De gangen staan bomvol als ik eventjes terug ga. Van 1 tot 4 hebben krijgen we een speech en leren we onze OAgroup kennen (Orientation Assistants). De speech duurt vrij lang en wat ik me nu nog ervan kan herinneren was dat een donkere dikke leraar zijn speech erg luid en theatraal vertelde. Voor de OAs zijn leerlingen met dezelfde Major (interesse) worden bij elkaar geplaatst en de internationals worden random  ingedeeld, ook heeft elke groep 2 upperclassmen voor uitleg and such. Ik zit bij de theater group... Ik vond t eerst een beetje vreemd, het waren nogal andere types, maar ik had me helemaal vergist! Het is echt een super leuke groep en ze zijn me al bij alle thuiswedstrijden (Field Hockey) komen aanmoedigen. Als ik over het veld ren hoor ik 'Car is bizar!' later blijkt dat ze riepen 'Car is a star!' Dat was wel lachen haha. Daarna gelijk weer door naar training, tenue heb ik al aan. 's Avonds weer een OAmeeting en de hypnotist. Hij komt hier al 20 jaar en iedereen kijkt er erg naar uit! Ik geloof er eigenlijk niet echt in, maar sinds ik het heb bijgewoond denk ik daar toch wel anders over. Het was hilarisch om te zien hoe grote donkere football players bang worden van een hypnotist, zich inbeelden dat hun ouders seks hebben en ze denken dat ze zwanger zijn (incl bevalling).

22 Augustus
7 uur training. Daarna een foto van alle freshmen in de Weaver Chapel. Later persoonlijke headshots met het team, OAgroup, practice, yoga, team dinner. 's Avonds is er weer een activiteit gepland: 'Witt Olympics'. De freshmen van elke dorm spelen verschillende spelletjes tegen elkaar. Casino Night valt een beetje tegen. Perrine en ik winnen niks, maar we krijgen wel gratis pizza!

23 Augustus
7.00 training. Daarna typische presentaties gehad: "Not without consent" over toestemming geven op intiem gebied, "I've got your BAC: Behavior, Attitudes and Choices" over alcohol/drugs gebruik etc. Dit duurde in totaal 3,5 uur, ik had moeite met wakker blijven. Gelukkig daarna iets leuks: Tie-dying met het team. Ik ben niet zo'n fan van de regenboog shirts maar t was wel heel leuk om te doen. 's Avonds mn eerste Football game! Ik snapte er niks van dus heb vanmiddag maar een tutorial gekeken.

24 Augustus
Eerste (oefen)wedstrijd! Iedereen krijgt speeltijd om te laten zien hoe goed je bent. We verliezen wel..  Maar gelukkig hebben we 's avonds het eerste feest! Dat is wel behoorlijk anders hier.. Het begint veel eerder en is ook best vroeg afgelopen. Verder is de kledingsstijl heel anders; korte broekjes en crop tops met glinsterende navelpiercings. Tot nu toe heb ik tegen een paar Amerikanen gezet dat onze definitie van dik heel anders is dan van de mensen hier. Er lopen in Amerika veel obese mensen rond en als ik zegt dat dit me schokt moeten de Amerikanen elke keer heel hard lachen. Voor hun is het normaler I guess. Verder is er ook een meisje (18-19) in mijn dorm dat 6 maanden zwanger is van haar tweede kind... What the heck!?

25 Augustus
Eerste lesdag! Ik heb mijn boeken nog niet, want de kans is groot dat ik klassen ga wisselen omdat het niveau hier lager is. En mijn vermoedens kloppen: bio170 is veel te makkelijk... Ik wil een klas hoger (Developmental Biology) en er is 1 plek vrij. Ik ga erachteraan maar er is waarschijnlijk een wachtrij. De volgende dag is de plek inderdaad bezet, dus dan wil ik 3e jaars (Human Anotomy) nemen, maar die is tegelijk met mn wiskunde les (Calc). Dus dan maar 2e jaars Pharmacology. Ondertussen heb ik echter Public Speaking ook nog erbij genomen omdat Dev.Bio. tegelijk met Spaans was. Dus nu kiezen tussen PS en Spaans. Mijn uiteindelijke vakken zijn: Public Speaking - Pharmacology - Calculus I - Expository Writing (EW). 's Middags hebben we grotendeels vrij, want van de hockeybond moeten we verplicht 1 dag vrij krijgen na 6 dagen hockeyen. Perrine en ik gaan naar Sally Brannan's huis (host family). Het is heel schattig standaard Amerikaans huis. Gemaakt van hout met veel kleuren (oudroze en blauw) binnen en meerdere houten meubels. Ik moet echter naar mijn Spaans les dus ze zet me af op school.

26 Augustus
Vandaag dus de lessen veranderd. Mijn EW leraar is heel grappig. Hij zegt van te voren dat zn grappen erg flauw zijn, maar de meesten kunnen er wel om lachen. Een van zijn hobbies is tekenen. We zullen nooit iets te zien krijgen want hij is nogal kritisch. Het liefste tekent hij botten. Dus op een dag reden hij en zijn vrouw langs een karkas van een hert. Hij heeft een paar botten meegenomen en schoongemaakt thuis. Nu tekent hij ze regelmatig na, omdat het hem intrigeert. Hij verteld het op een hele grappige, droge manier alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Verder verteld hij ook over een vreselijke docente van vroeger: mevrouw Brickhouse. PS is ook leuk, wel spannend want voorbereid praten voor een grote groep vind ik nog lastig. Aankomende donderdag is mijn eerste presentatie!
Vandaag ook voor het eerst gymworkout. Wat vreselijk. Het deed zeer aan mijn spieren en ben dat helemaal niet gewend haha. 's Avonds hebben we verplicht Study Tables met het hockeyteam.

27 Augustus
Eerste farmacie les! Het is behoorlijk goed te volgen door de plaatjes die ze in haar dia's stopt. Daardoor krijg ik een beter beeld bij wat ze verteld. Als ik de aantekeningen van de vorige les overneem is het wel even goed focussen. Vandaag weer trainen of course en hardlopen. Tijdens het hardlopen zie ik al een huis met kerstversiering. Vandaag is de eerste Witt Wednesday! Dan zijn er vaak veel huisfeesten en organiseert de school elke keer iets. Dit keer was er een pizzaproeverij, typisch. Er kwamen meerdere restaurants en je kon nemen wat je wil en stemmen wat je het lekkerste vond. Ik kan niet naar de feesten omdat ik over 2 dagen mijn eerste wedstrijd heb.. Dat is wel balen.

28 Augustus
Eerste paper alweer inleveren. Qua school gaat het hier extreem hard. Ik hoorde de eerste dag al meerdere mensen klagen over homework. Ook moet ik bij farmacie wel 3/4 pagina's aan aantekeningen pennen. In de middag is er een Involvement Fair. Ik was vooral op zoek naar het zwerkbalteam, maar heb het niet kunnen vinden. Wel ingeschreven voor een Pre-Med groep. Daarna trainen en op tijd gaan slapen.

29 Augustus
Eerste echte wedstrijd!! Tegen W&J. 3,5 uur rijden. Wow. We vertrokken 1.40 pm en waren 12.50 terug. Dikke 11 uur heeft het dus gekost. En het was het niet waard, we verloren met 2-1.

30 Augustus
Ochtend training, 10.30 start. Daarna een teammeeting, praten over onze goals van dit seizoen. Daarna ga ik naar de winkel om een kaart en een tijdschrift te kopen voor een meisje. Ik miste de bal tijdens de training en sloeg tegen haar knie. Ik voelde me zo schuldig dat ik op het veld spontaan begon te huilen haha. Ze zei gelukkig dat ik er niks aan kon doen etc. Ze moest later naar het ziekenhuis en kreeg 5 hechtingen. Ik ben die middag naar de winkel gegaan om wat dingetjes voor haar te kopen. 's Avonds naar een volleybal wedstrijd gegaan met het team. En huiswerk gemaakt...

31 Augustus
Eerste thuiswedstrijd! Mijn OAgroup kwam me weer aanmoedigen! En het hielp! We wonnen met 3-0. De wedstrijd was live te zien via de computer inclusief commentator. Dat is aankomende thuiswedstrijden waarschijnlijk ook mogelijk:http://www.wittenbergtigers.com/sports/fh/index Op deze site staan ook allerlei statistieken. Coach plaatste me de wedstrijd op het middenveld, dat was erg wennen maar wel leuk op zich!

Vandaag
Vrij van hockey, maaaar wel verplicht 20 min fietsen. En ik heb er nog 10 min loopband bij gedaan. De lessen waren prima vanochtend. De calc-docent is net afgestudeerd dus alles is nog heel erg nieuw voor haar, dat is erg te merken. 's Avonds alleen naar het CDR (Central Dining Room.. Yuk) gegaan en bij een random iemand aangeschoven. Ze bleek een editor van Torch, de schoolkrant, te zijn en ze hadden een meeting vanavond. Ik ben langsgegaan en ik schrijf nu elke week een stuk voor de krant over de ervaring van internationale studenten! Het is nog een heel nieuw idee dus ik kan zelf bepalen hoe ik het vorm ga geven etc. Maar ik ben best wel excited!

Sorry voor de lange post. Ik ga proberen het beter bij te houden :) En ik ben vast ook veel vergeten. Over vergeten gesproken: vergeet niet jezelf in te schrijven voor de mailupdate! En laat please een reactie achter, vind het super leuk om die te lezen en te horen hoe het met jullie gaat!

 Witt cookie
 Witt Olympics


 Eerste rooster
 Football Scrimmage 
 Field hockey team 'W'
First day of classes 
 Bio 170 (grootste lokaal)
Sally's House 
 The Hollow
 Study Tables
 Christmas house
 Room
 Pizza tasting
 EW professor
Involvement Fair 

Bustrip 

 Volleybal
Field Hockey


2 reacties:

Anoniem zei

Wauw, wat een leven. Je dagen zijn zo vol dat je je nauwelijks kunt vervelen, zou ik zo denken. Maak er iets moois van.
Hier in Zwolle zijn we al vanaf 18 augustus aan het werk op de good old TSG.Ik heb grotendeels klassen met leuke leerlingen die ik al ken van voorgaande jaren, dus ik hoef maar een paar namen te leren (yeah). Wel heb ik twee examenklassen die dit kwartiel allebei schrijfvaardigheid op het programma hebben, dus ik moet heeeeeeeeel veel corrigeren. Voordeel is dat je door het nakijken er weer achter komt wat je in de lessen nog aan grammar en writing skills moet doen. Ik geniet van je blog over je belevenissen.
Groeten, Miss E

Unknown zei

Hoi Miss E!
Wat leuk om te lezen! Ik merk zelf heel erg dat ik wel heeeel veel aan Fast Lane gehad heb hoor! Ze vinden het allemaal insane knap dat ik een tweede taal zo vloeiend kan spreken. Ik heb nog wel moeite soms met op woorden komen, maar dat komt ook omdat ik nog veel contact heb in het Nederlands. Ze vinden mijn accent allemaal geweldig haha. Gister zei iemand dat hij ook brits hoorde in mijn accent :). Dat slijt helaas wel heel erg, zeg al neither en can't op zijn Amerikaans.
Fijn dat je niet alle namen hoeft te leren haha. Mijn engels docent is echt super grappig.
Super leuk om te horen dat je mijn blog leest!
Groetjes, Carlijn